latinica  ћирилица
28/06/2020 |  21:19 | Аутор: СРНА

Ужице ново жариште

Ужице је ново жариште вируса корона са све више обољелих, а ситуација је тешка и у Новом Пазару гдје више од 100 људи има тешку клиничку слику.
Вирус корона - Фото: РТРС
Вирус коронаФото: РТРС

У Златиборском округу данас је потврђен знатан скок инфицираних вирусом корона. У десет општина укупно је потврђен 71 нови случај, а међу њима је 47 из Ужица.

За неколико дана укупно је регистровано 79 новозаражених, али за директора здравственог центра ситуација није алармантна.

- Не бих рекао да је аларманта, озбиљна јесте, али не и алармантна. Мислим да се држи под контролом... Највећи број случајева су лакши облици, пет-шест смо послали према Београду - рекао је директор здравственог центра Милош Божовић.

Градоначелник Тихомир Петковић рекао је да ће сутра бити разматрано увођење ванредне ситуације, наводи РТС.

Данас је забиљежено деветоро новозаражених из Чајетине, пет из Пријепоља, три из Бајине Баште, по два из Ариља и Нове Вароши и по једна из Пожеге, Прибоја и Сјенице.

Од почетка епидемије до данас у Златиборском округу је укупно је потврђен 371 случај позитиван на ковид-19.

Број обољелих у Новом Пазару се трећи дан од увођења ванредне ситуације не смањује. Војска поставља шаторе у кругу болнице испред палијативног и грудног одљења.

Директор болнице Мехо Махмутовић рекао је је одједном дошло до великог прилива тешких пацијената.

Крагујевац, који је јуче прогласио ванредну ситуацију, чека одобрење Републичког кризног штаба за примјену рестриктивних мјера.

У том граду ситуација је данас стабилнија, новозаражених је 25, упола мање него дан раније.

Број новозаражених у Србији је јуче био 227, а данас је вирус потврђен код 254 особе.