latinica  ћирилица
28/06/2020 |  15:35 ⇒ 16:08 | Аутор: СРНА

Митрополит Амфилохије: Црква и народ су против безакоња, а не против Црне Горе

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је да су Црква и народ против безакоња, а не против Црне Горе, а да полиција, када би је истински чувала, не би тукла народ.
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије - Фото: СРНА
Митрополит црногорско-приморски АмфилохијеФото: СРНА

- Ова власт тражи да полицајци, који су прихватили да служе Уставу и законима, служе безакоњу и онима који су се наметнули као тобожњи чувари тога закона, а у ствари су чувари своје власти и пара - рекао је владика Амфилохије.

Митрополит је данас у Манастиру Подластва у Грбљу служио Свету архијерејску литургију и парастос страдалима за крст часни и отаџбину.

Испред манастира се налази спомен-костурница подигнута 1992. године, у којој је сахрањено 90 Грбљана, Маина и Будвана, који су без суђења страдали од братске руке.

Митрополит је истакао да су овдје, користећи антифашизам и изводећи лењинистичку револуцију, браћа поклала своју браћу, сестре, очеве, мајке, што се наставило до данас.

- И ово овдје што се сада догађа по духу није ништа друго него продужетак тог отровнога сјемена братоубилаштва који се сада пројављује овдје у заштиту властољубља, сластољубља и својих пара - поручио је митрополит Амфилохије.

Владика је благословио Вука Вуковића, часног полицајаца који је недавно напустио полицију јер је чувар Цркве и чувар народа.

Митрополит се нада да ће се ова власт вратити себи, части и образу својих дједова, прадједова, који се нису борили за одликовање и паре него су себе жртвовали за своје породице, земљу, отаџбину и народ.