latinica  ћирилица
28/06/2020 |  10:23 ⇒ 16:16 | Аутор: СРНА

Зоран Тегелтија негативан на ковид-19

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија тестиран је на ковид-19, а резултат теста је негативан, саопштено је из кабинета предсједавајућег Савјета министара.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

У саопштењу се наводи да су предсједавајући Савјета министара, шеф кабинета, возач и пратиоци предсједавајућег Савјета министара тестирани јуче одмах након сазнања да је један од пратилаца предсједавајућег био у контакту са особом зараженом вирусом корона.

- Ковид-19 потврђен је код четири лица - упосленика у Дирекцији за координацију полицијских тијела БиХ и пратиоца предсједавајућег Савјета министара. Они се осјећају добро и придржавају се мјера прописаних од епидемиолога - истиче се у саопштењу.

Од тренутка сазнања да је један од пратилаца био у контакту са особом зараженом вирсом корона, предсједавајући Тегелтија налази се у самоизолацији, а све заказане активности обустављене су до резултата другог теста на ковид-19.

- На ковид-19 биће тестирани и сви запослени у кабинету предсједавјућег Савјета министара, према мјесту пребивалишта - додаје се у саопштењу.

У складу са препорукама епидемиолога, од почетка појаве вируса корона у БиХ, Савјет министара и кабинет предсједавајућег Савјета министара предузимају све неопходне и прописане мјере с циљем сузбијања ширења вируса корона међу којима су обавезно ношење маски, редовна дезинфекција свих просторија у институцији, прописано одстојање међу запосленима, као и обавезна дезинфекција и мјерење температуре свих који улазе у зграду институција БиХ, наводи се у саопштењу.