latinica  ћирилица
28/06/2020 |  10:21 ⇒ 10:27 | Аутор: РТРС

Кондић: Очекујемо добру сарадњу и резултате

Социјалистичка партија Српске данас ће у Бањалуци са још девет политичких субјеката потписати коалициони споразум о међусобној сарадњи на предстојећим локалним изборима. Први човјек бањалучког СПС-а Саша Кондић истакао је да ће ова партија у пуном капацитету дати свој допринос развоју и напретку Бањалуке, те да исто очекују и од партнера.
Саша Кондић - Фото: РТРС
Саша КондићФото: РТРС

- СПС вјерује у ову коалицију, сматрамо да заједничким радом можемо постићи много тога и спремни смо да дамо свој пуни допринос у будућем дјеловању. У Бањалуци нас очекује још много посла и увјерени смо да ћемо уз вриједан рад постићи резултате које од нас очекују наши суграђани – истакао је Кондић.

Он је додао да Социјалисти у Бањалуци представљају нову енергију на политичкој сцени, као и да од коалиционих партнера очекује да заједно проводе политику рада и резултата.

- СПС је у Бањалуци за мање од два мјесеца добио преко 2000 нових чланова, младих људи који воле овај град и који представљају нову енергију на политичкој сцени. Знамо да ћемо имати одличне резултате, а ту исту енергију желимо да унесемо у резултате коалиције. Ту енергију желимо да усмјеримо на даљи развој Бањалуке и зато је важно да се међусобно уважавамо и да сарађујемо у пуном капацитету, а не само формално. Спремни смо да преузмемо и одговорност и иницијативе, као и да предложимо кандидате за одговорне позиције. Коалиционе партнере видимо као сараднике у веома одговорном послу и ту је врло важно међусобно поштовање и повјерење као да наши потписи и договори не буду само декларативни, него да их прате дјела и резултати – рекао је Кондић.

Као новоформирани политички субјекат, СПС биљежи можда и највећи раст од свих политичких субјеката у Српској, што је посебно изражено у Бањалуци. Сходно резултатима истраживања јавног мнијења и рејтингу, у СПС-у очекују да ће након локалних избора бити друга највећа партија у Бањалуци. С обзиром на прилично велике шансе да та очекивања потврде и на предстојећим изборима, СПС-у би између осталих припале позиције замјеника градоначелника или предсједника Скупштине града.

Споразум о међусобној сарадњи у 18 часова у Културном центру Бански двор потписаће предсједници Градских одбора СНСД, СПС, ДНС, ДЕМОС, НДП, УС, Партије уједињених пензионера, Полиграфа, СП и Прве Српске демократске странке.