latinica  ћирилица
27/06/2020 |  17:58 ⇒ 21:28 | Аутор: РТРС

Ухапшено пет одборника; Изабран предсједник Општине Будва (ВИДЕО)

Након што је приватно обезбјеђење употријебило хемијско средство у сали за сједнице Скупштине општине Будва и након хапшења пет одборника, нова већина изабрала је посланика ДПС-а Николу Дивановића за предсједника ове општине.
Будва (фото: YouTube/Portal Radio Televizija Budva) -
Будва (фото: YouTube/Portal Radio Televizija Budva)

Дивановић није желио да даје изјаве након сједнице.

Анђела Ивановић изабрана је за предсједницу Скупштине општине.

Одлуку о избору Дивановића не признаје коалиција коју чине Демократски фронт (ДФ), Демократска Црна Гора, Грађански покрет УРА, Социјалистичка народна партија (СНП) и Социјалдемократска партија (СДП).

Пет одборника у Скупштини - Крсто Рађеновић из Социјалистичке народне партије, те Јанко Димић, Дејан Божовић, Наташа Митровић и Ђорђе Вујовић из Демократског фронта приведени су станицу полиције, објавиле су Вијести.

У скупштинску салу је желио да уђе одборник ДФ-а Милан Шољага, али му обезбјеђење није дозволило јер им је речено да је забрањено.

Шеф кабинета предсједника Општине Будва Марка Царевића (ДФ) и функционер ДФ-а Никола Јовановић рекао је да да криминална организација насилно смјењује власт а не дозвољава да Шољага уђе на сједницу.

Он је рекао да је приватно обезбјеђење испрскало спрејом одборнике ДФ-а.

Сједница је била прекинута па настављена, након што се сала провјетрила од употребе бибер спреја, потврђено је Вијестима.

У скупштинској сали раније је умало дошло до физичког контакта између одборника Крста Рађеновића (СНП) и Милије Секуловића (ДПС).

Одборници Демократског фронта и Социјалистичке народне партије ушли су раније на сједницу нове већине у СО Будва послије бројних перипетија са приватним обезбјеђењем на улазу у холу зграде.