latinica  ћирилица
27/06/2020 |  10:25 ⇒ 10:26 | Аутор: СРНА

Тегелтија честитао Видовдан

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија упутио је честитку команданту Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милану Радојчићу, официрима, подофицирима и војницима поводом Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске и овог пука, те напоменуо да је ВРС представљала гарант очувања Срба у БиХ.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

- Поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске, Вама, војницима, подофицирима и официрима Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ, упућујем искрене честитке - навео је Тегелтија у честитки.

Он је истакао да је Војска Републике Српске представљала гарант очувања српског народа у БиХ, у пријекој потреби да се одбрани право на живот на вјековним огњиштима, те да је у одбрамбено-отаџбинском рату штитила свој народ и дала кључни допринос у стварању Републике Српске, саопштено је из Савјета министара.

Тегелтија је поручио да се са великом захвалношћу и посебним пијететом чува сјећање на оне који су за мир и слободу дали своје животе.

- Поштовани припадници Трећег пјешадијског Република Српска пука, желим вам да часно обављате своју дужност и, његујући слободарску традицију, дате допринос миру и стабилности на овом просторима - наводи се у честитки предсједавајућег Тегелтије.