latinica  ћирилица
26/06/2020 |  19:40 | Аутор: СРНА

Од недјеље обавезне маске у затвореном, али и отвореном уколико нема дистанце

Кризни штаб Министарства здравства Федерације БиХ донио је данас нову наредбу према којој је обавезно ношење заштитних маски у затвореном јавном простору, као и на отвореном јавном простору уколико није могуће одржавати физичку дистанцу од два метра између лица.

Наредба ће се примјењивати од недјеље, 28. јуна, као и препоруке које се примјењују од дана доношења, а достављена је кризним штабовима кантоналних министарстава здравства на даље поступање, преносе федерални медији.

Кантоналним штабовима министарстава здравства дата је могућност увођења и рестриктивнијих мјера сходно процјене епидемиолошке ситуације у кантону, односно општини, уз редовно обавјештавање Кризног штаба федералног Министарства здравства.

Кризни штабови кантоналних министарстава здравства, спрам процјене епидемиолошке ситуације у кантону, дио данас датих препорука могу донијети и у форми наредбе.

- Придржавањем мјера које су на снази штитимо себе и друге и спречавамо ширење вируса и повећање броја обољелих - истичу из Кризног штаба.