latinica  ћирилица
25/06/2020 |  22:43 | Аутор: СРНА

Радончић: Мислили су да ћу бити кишобран њиховог радикализма

Лидер Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић поручио је да је оставку на позицију министра безједности у Савјету министара поднио управо због оних који су мислили да ће бити икебана и кишобран њиховог радикализма.
Фахрудин Радончић - Фото: РТРС
Фахрудин РадончићФото: РТРС

- И даље некима много сметам, а нарочито их секирају разлози моје неопозиве оставке. Видим памфлет из неког порталчића НАП-а, који је, колико памтим, Бакир Алиспахић регистровао на свог возача. Ипак, најгоре је када се удруже новинарка и терориста у покушају. Новинарка А. Чорбо Зећо је пропала као новинар, јер у Дневном авазу није могла објављивати лажи и глупости. И идеолошки власник НАП-а, Бакир Алиспахић, био је министар и терориста у покушају - навео је Радончић на свом налогу на Инстаграму.

Радончић је навео да је познато да је војном интервенцијом међународних снага ИФОРА, 15. фебруара 1996. године извршен десант на терористички камп у Погорелици, а Алиспахић је као лидер кампа био у притвору мјесецима.

Он је подсјетио да је камп расформиран, а ирански инструктори су хитно морали напустити БиХ.

- Као мете за обуку полазника, односно вјежбања убиства и политичке ликвидације, током десанта и накнадног претреса, уз оружје и литературу за обуку професионалних убица биле су пронађене и фотографије покојног Нијаза Дураковића, који је тада био шеф опозиционог СДП-а, и академика Мухамеда Филиповића. Умјесто да шуте, ови у 'покушају' мисле да је заборављена њихова срамна прошлост - истакао је Радончић.

Он је оцијениода је још горе што Алиспахић на све начине покушава да овлада војном, односно намјенском индустријом у Федерацији БиХ.

- Када се знају његове ратне иранске и друге везе, уопште не чуди да и он на све начине покушава да помогне радикалном Шефику Џаферовићу и његовој историјски срамној подршци да овом земљом несметано шетају хиљаде неидентификованих људи, који уз то туку полицију, народ, чак и балерину у Сарајеву. Знам да их боле "пакистански проблем" и респираторска пљачка, али немојте да они мени објашњавају због чега сам дао оставку - навео је Радончић, поручивши да је то учинио управо због њих и сличних који су мислили да ће бити икебана и кишобран њиховог радикализма.

Док је Шефик из Зенице давао лажна држављанства из Зенице, нагласио је Радончић, Алиспахић је био његов шеф у Сарајеву.

- То је та тајна веза између члана Предсједништва Џаферовића и Алиспахића, човјека са америчке "црне листе" - навео је Радончић.