latinica  ћирилица
25/06/2020 |  18:47 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Цвијановић у Власеници; Наставиће се вишемилионска улагања (ФОТО/ВИДЕО)

У општини Власеница тренутно се реализују вишемилионски пројекти Владе Републике Српске, Србије и локалне заједнице. У то се данас увјерила и предсједница Српске Жељка Цвијановић.
Предсједница Цвијановић посјетила Владеницу - Фото: РТРС
Предсједница Цвијановић посјетила ВладеницуФото: РТРС

Предсједница је посјетила Полицијску станицу и Студентско-ђачки дом "Србија" у изградњи. То су највеће инвестиције у Власеници у посљедњих 30 година. Предсједница је отворила реконструисани дјечији вртић и посјетила компанију Алпро.

Влада Републике Српске обезбиједила је 700.000 КМ за изградњу полицијске зграде у Власеници. Тиме су полицајци у овом дијелу Српске добили адекватне услове за рад.

- Широм Републике Српске могли сте примијетити да смо у претходних неколико година одобравали средства за боље услове за рад полиције, било да је ријеч о великим центрима, као што је бањалучки у Залужанима или је ријеч о станицама у свим нашим општинама - нагласила је Жељка Цвијановић.

Цвијановић у Власеници (Фото: РТРС)

Носилац привредног развоја у Власеници је фабрика алуминијумских производа Алпро, која је присутна и на свјетском тржишту. Њеним производима градила се и зграда компаније Гугл у Њујорку.

- Наши производи прилагођени су најсавременијим свјетском стандардима. Током пандемије нисмо никог опустили, а касније смо чак и примили нове раднике - каже директор компаније Владан Настић.

- Суочена с многим тешкоћама, ова компаније је успјела да се одржи и да запошљава 150 људи, а то је 150 породица које могу да зараде за живот на овом подручју - подсјетила је предсједница Српске.

Предсједница Цвијановић у Власеници (Фото: РТРС)

Уз помоћ Владе Републике Српске, Србије и ИРБ Српске отворен је обновљени дјечији вртић "Први кораци".

- Овдје је уложено 300.000 марка средстава Србије, Републике Српске и ИРБ, а 100.000 марака у реконструкцију основне школе - каже начелник Власенице Мићо Краљевић.

Директорка вртића "Први кораци" Марија Тодоровић је рекла да у вртићу тренутно имају 51 дијете, у двије групе, а новина је јасличка група.

Цвијановић посјетила полицијску зграду у изградњи (Фото: РТРС)

- Имаћемо на располагању и фискултурну салу. Вртић није само установа за чување дјеце, то је прије свега васпитно образовна установа - наводи Марија Тодоровић.

Власеница је велико градилиште. Само у Студентско-ђачки дом до сада је уложено милион и по марака. Укупна вриједност пројекта када буде завршен биће већа од седам милиона марака.