latinica  ћирилица
25/06/2020 |  16:53 | Аутор: СРНА

Приједор: Шест нових случајева вируса корона

Штаб за ванредне ситуације града Приједора саопштио је да је у посљедња 24 часа регистровано шест нових случајева из Приједора са позитивним тестом на вирус корона.
Приједорски Градски штаб за ванредне ситуације - Фото: СРНА
Приједорски Градски штаб за ванредне ситуацијеФото: СРНА

- Тренутно је 38 лица са позитивним тестом на вирус корона. До сада се 50 лица опоравило од обољења узрокованог вирусом корона, а 12 лица је преминуло. У кућној изолацији је 106 лица, а здравствени надзор је престао за 1.961 лица. У ковид болници у Приједору је 16 лица из Приједора, 10 из Костајнице, два из Козарске Дубице и једно лице из Новог Града - саопштено је након данашње сједнице Штаба.

Штаб је обавезао правна и физичка лица и предузетнике на подручју града Приједора да се у потпуности придржавају забране јавних окупљања у групама већим од 50 лица на јавном мјесту, ограничења рада угоститељских објеката, забране такмичарске активности спортских организација и услова одређених за рад органа и субјеката који врше јавна овлаштења.

- Посебно се обавезују установе за предшколско васпитање и домови за збрињавање старих лица да при обављању своје дјелатности у потпуности поштују хигијенско-епидемиолошке и здравствене мјере - наводи се у саопштењу.

Штаб је обавезао контролне и надзорне органе да врше интензивну контролу субјеката којима је одобрено обављање дјелатности с циљем обавезног спровођења мјера прописаних у Упутству Института за јавно здравство Републике Српске за спречавање појаве и ширења вируса корона на радном мјесту, са посебно појачаним надзором у установама за предшколско васпитање и домовима за збрињавање старих лица.