latinica  ћирилица
06/06/2020 |  21:34 | Аутор: СРНА

Грчка: Љетна сезона уз бројне мјере опреза

Љетна сезона у Грчкој, уз бројне мере опреза, ове године почиње средином јуна, уз правила на граници и другачији распоред лежаљки на плажама.

На љетовање на грчким плажама туристи из Србије прво ће моћи колима и аутобусима, а од 1. јула и авионима, уз поштовање корона правила.

Тестирања неће бити на аеродромима у Грчкој, али ће се мјерити температура насумично одабраним путницима.

- Летови из Србије су капацитета 144 седишта који треба да буду потпуно попуњени, а на путницима је да код себе имају заштитне маске. За сада нису у обавези да их стављају током лета, али јесу током пасошке контроле или чек ин-а на аеродрому - појаснили су у туристичкој агенцији "Кон Тики".

Уколико се неко разболи, предвиђена је посебна процедура. У смјештају ће увијек бити љекар који ће први да обави преглед, а у општини ће да буде ковид екипа. Обезбијеђена су и посебна мјеста за карантин. Комплетне трошкове лијечења преузеће грчка влада, наводи РТС.

Када је ријеч о исхрани у хотелима, из туристичких агенција су поручили да ће шведских столова и даље бити, али у нешто измијењеном облику, те ће умјесто самопослуживања, храну на тањир гостима сипати особље хотела.