latinica  ћирилица
06/06/2020 |  11:50 ⇒ 12:30 | Аутор: РТРС

Туристичка сигнализација у Новом Граду

Нови Град има велике туристичке потенцијале који су недовољно искоришћени. Реализацијом пројекта постављања туристичке сигнализације настоји се помоћи свима оним који посјете ову општину.

Планом је предвиђено да се на 26 локација поставе инфо табле. Циљ је да се видно означе све туристичке дестинације на подручју Новог Града.

- Прошле године смо урадили главни пројекат, идејно рјешење за постављање туристичке сигнализације. Ове године смо ушли у прву фазу реализације пројекта гдје је предвиђено да се ураде усмјерења на стотину локација према туристичким атракцијама - наводи Небојша Тодић, директор Туристичке организације Нови Град.

За овај пројекат издвојено је око 14.000 КМ. Средства су обезбиједили општина и Туристичка организација и ресорно министарство.

- Највећи дио знакова је једна врста путоказа, око 74 знака, док 26 представљају инфо табле на којима се дају основне информације о одређеним туристичким капацитетима и локалитетима - појашњава Мирослав Дрљача, начелник општине Нови Град.

Пројекат ће бити реализован у неколико фаза, како би се на адекватан начин на планираним мјестима поставила комплетна туристичка сигнализација.