latinica  ћирилица
06/06/2020 |  11:47 ⇒ 16:07 | Аутор: СРНА

НП "Сутјеска" нуди разноврстан смјештај и садржај за све генерације

Национални парк "Сутјеска" понудиће посјетиоцима овог љета нове смјештајне капацитете, од кампа на Тјентишту до луксузних вила, уз разноврстан садржај за све генерације, рекла је Срни руководилац сектора за промоцију у овом парку Мирјана Радовић.
НП "Сутјеска" - Фото: Wikipedia
НП "Сутјеска"Фото: Wikipedia

- Имамо разноврсне смјештајне капацитете различитих категорија, приступачне свима, од смјештаја у планинским кућама, бунгаловима, кампу на Тјентишту, павиљонима, хотелу, до луксузног смјештаја у вилама - рекла је Радовићева.

Током промоција љетне понуде Националног парка у Бањалуци, Радовићева је истакла да ће средином јула бити потпуно опремљен научно-истраживачки центар за истраживање и екологију.

- Имамо школе у природи, посјету прашуми Перућица, као једној од двије посљедње заштићене прашуме у Европи, успон на Маглић - највиши врх у БиХ, друге планине више од 2.000 метара висине, више од 100 километара маркираних пјешачких стаза, едукативних стаза, бициклистичких стаза - навела је Радовићева.

Она је додала да су претходних година најбројнији гости били из Републике Срспке и БиХ, затим из Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, али да долазе и гости из цијелог свијета.

Национални парк "Сутјеска" носи епитет бисера Републике Српске, а основни разлог за проглашење подручја националним парком су вриједности и љепоте природе, те културно-историјски значај.

Овај национални парк је 2000. године доспио у другу категорију Одјељења УН за заштиту природе и природних добара.

Промотивни штанд на Тргу Крајине биће отворен до 20.00 часова вечерас, а грађани ће моћи да погледају какав садржај нуди овај национални парк, али и да учествују у наградним играма и остваре попусте.