latinica  ћирилица
05/06/2020 |  20:24 | Аутор: СРНА

Требиње: Фондација "Свети Вукашин" испоручила краву Миодрагу Јахури

Фондација Епархије захумско-херцеговачке и приморске "Свети Вукашин" испоручила је данас краву Требињцу Миодрагу Јахури, незапосленом борцу прве категорије који је у веома тешкој материјалној ситуацији.
Фондација Епархије захумско-херцеговачке и приморске "Свети Вукашин" испоручила је краву Миодрагу Јахури - Фото: СРНА
Фондација Епархије захумско-херцеговачке и приморске "Свети Вукашин" испоручила је краву Миодрагу ЈахуриФото: СРНА

Јахура је захвалио Фондацији "Свети Вукашин" и свештенику Милошу, који су уз помоћ вјерног народа прикупили новац за ову донацију, али и својим некадашњим саборцима, као и бројним Требињцима који су пружили материјалну помоћ његовој породици.

- Крава ће ми много значити јер сам имао већ једну, која је била хранитељ породице и док смо је имали нисмо оскудијевали у храни - рекао је Јахура Срни.

Он је истакао да је веома захвалан и градоначелнику Мирку Ћурићу, који га је и данас примио и обећао да ће се у наредном периоду наћи рјешење за његово запослење.

Секретар Фондације "Свети Вукашин", која дјелује при Епархији захумско-херцеговачкој и приморској, свештеник Милош Мандић изјавио је Срни да ова хуманитарна акција траје око двадесетак дана и да су уз помоћ вјерника прикупили 2.400 КМ.

Требињац Миодраг Јахура један је од најмлађих бораца Бобанске чете Војске Републике Српске који је сада у незавидној материјалној ситуацији, будући да је незапослен и живи са старим родитељима, а једини извор прихода је 200 КМ очеве пензије.

Породица је преживљавала углавном од пољопривреде, а ионако тешка ситуација погоршана је када им је недавно угинула крава.

Животна прича Јахуре није оставила равнодушним бројне Требињце који су се придружили акцији прикупљања новца за његову породицу, те показали велику хуманост и солидарност.