latinica  ћирилица
05/06/2020 |  19:11 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

СНСД из Брчког послао поруку: Најјача смо странка у Српској (ВИДЕО)

Будући економски пројекти у Републици Српској били су главна тема састанка Извршног комитета СНСД-а са руководствима одбора ове странке из Изборне јединице шест, коју чине Брчко, Бијељина, Шамац, Доњи Жабар, Пелагићево, Угљевик и Лопаре. Лидер странке Милорад Додик изјавио је да СНСД, као најмоћнија и најважнија политичка партија у Српској на локалним изборима очекује побједу.
Састанак Извршног комитета СНСД у Брчком - Фото: СРНА
Састанак Извршног комитета СНСД у БрчкомФото: СРНА

Као најважнији пројекат Српске, истакнут је ауто-пут од Србије, преко Бијељине и Брчког до Добоја, докле је већ изграђен ауто-пут од Бањалуке. Циљ је да се заврши у наредних пет година. СНСД гаји велике амбиције на наредним локалним изборима.

- Све анкте, које раде и противници, говоре да смо ми најачи. Да смо у збиру, да смо јачи, него сва опозиција која постоји у Републици Српској. Дакле то повећава одоговрност, коју ми имамо. Ми смо дражавотворна политичка пратија, ми смо они који држе до Републике Српске, у институционалном смислу најснажнији - истакао је Милорад Додик, предсједник СНСД-а.

Брчко ће и даље имати подршку, као и до сада. Циљ је да актуелни градоначелник Синиша Милић, поново заузме то мјесто.

- Наш циљ је наравно побједа овдје. Да будемо најача политичка опција, када је у питању српски народ и имаћемо свог кандидата за градоначелника, то је актуелни градоначелник, који је данас. Све ћемо учини да имамо 13 посланика, како би имали градоначелника - рекао је Ђорђа Којић, предсједник ОО СНСД у Брчком.

Састанак у Брчком завршница је турнеје Извршног комитета СНСД-а, по свим изборним јединицама Републике Српске.