latinica  ћирилица
05/06/2020 |  11:01 ⇒ 11:03 | Аутор: СРНА

За викенд нестабилно, разведравање у понедјељак

У Републици Српској ће за викенд бити промјенљиво и нестабилно вријеме са кишом и дневном температуром до 27 степени Целзијусових, а престанак падавина и разведравање очекује се у понедјељак, 8. јуна, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Сутра ће јутро бити претежно ведро и сунчано уз малу облачност, током дана биће сунчано уз развој дневне облачности са кишом и пљусковима у централним, источним и јужним крајевима, а током вечери мјестимично и на сјеверу.

Јутарња температура биће од 11 до 17, а највиша дневна од 16 до 22 степена Целзијусова.

У недјељу, 7. јуна, јутро и прије подне биће претежно ведро и сунчано, уз малу до умјерену облачност у сјеверним крајевима. Током дана биће промјенљиво и нестабилно, уз развој дневне облачности, са кишом и пљусковима од централних крајева ка истоку и сјевероистоку.

Јутарња температура од 10 до 16, а највиша дневна од 17 до 23 степена Целзијусова.

У понедјељак, 8. јуна, ујутро ће бити облачно са кишом у централним, јужним и југоисточним крајевима, а на крајњем сјеверу претежно ведро уз малу облачност и суво.

Током дана биће нестабилно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином у већини крајева. Биће и повремених сунчаних периода. Касније послије подне очекује се престанак падавина уз разведравање од југа ка сјеверу и све више сунца.

Јутарња температура ваздуха од 10 до 16, а дневна од 16 до 22 степена Целзијусова.