latinica  ћирилица
05/06/2020 |  10:06 ⇒ 10:07 | Аутор: РТРС

Унија послодаваца Српске уз поносне породице

На састанку одржаном у просторијама Уније послодаваца Републике Српске коме су присуствовали предсједник Уније Саша Тривић и директор Саша Аћић разговарано је о начинима подршке пројекту "Поносне картице 2020 – цијена минус за 3+".
Уније послодаваца-састанак - Фото: РТРС
Уније послодаваца-састанакФото: РТРС

Том приликом је договорено да се Унија укључи у реализацију пројекта на тај начин што ће позвати своје чланице да се укључе у пројекат и дају попусте вишечланим продицама приликом обављања куповине.

Указано је и на потенцијалне проблеме приликом давања попуста у малопродаји због ограничења у фискалном систему. Влада Републике Српске је планирала да приступи законским и софтверским измјенама које би омогућиле давање попуста на самој каси што је одложено под утицајем пандемија вируса корона.

Предсједник Уније послодаваца Српске Саша Тривић указао је на могуће начине на које се може превазићи тренутно ограничење фискалног система те изразио спремност да се и његова компанија укључи у пројекат "Поносне картице 2020 – цијена минус  за 3+".

Директор Уније послодаваца Саша Аћић је истакао значај системских рјешења и подржао реализацију пројекта "Поносне картице 2020 – цијена минус  за 3+" увиђајући његов значај за друштво али и повезаност са програмом демографске обнове РС, нарочито у сегменту који се односи на афирмативне мјере према породици.

Такође, истакао је став да у центар активности треба ставити мајке те изразио задовољство чињеницом да је полазна идеја да картица 3+ гласи на мајку.