latinica  ћирилица
05/06/2020 |  08:14 | Аутор: СРНА

Грчка отвара границе од 15. јуна за Србе

Планови Грчке су да 15. јуна отвори границе за држављане 15 земаља, међу којима се налази и Србија, пренио је грчки амбасадор у Београду Јоргос Дијакофотакис у разговору са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем.
Грчка - Фото: илустрација
ГрчкаФото: илустрација

Грчки амбасадор је рекао да би тог дана требало да буде успостављен и редован авио-саобраћај између двије земље, те изразио наду да ће српски туристи и ове године љетовати у Грчкој, саопштено је данас из Министарства спољних послова Србије.

Дачић је потврдио да ће 12. јуна ове године учинити званичну посјету Атини, гдје ће са министром иностраних послова Грчке Никосом Дендијасом имати прилику да размотри сва важна питања из области билатералне, мултилатералне и регионалне сарадње.

Они ће размотрити и актуелне теме на плану превазилажења посљедица пандемије ковид-19.

Саговорници су оцијенили да су двије земље правовременим мјерама и одлучном политиком успјеле да значајно ублаже посљедице пандемије корона вируса и сачувају људске животе, као и да предузму значајне мјере усмјерене на очување својих економија.

Они су изразили задовољство због постепене нормализације епидемиолошке ситуације у обје земље, истичућу да то отвара простор за наставак активности на даљем продубљивању билатералних односа, а посебно у области економије.