latinica  ћирилица
04/06/2020 |  21:31 ⇒ 05/06/2020 | 09:12 | Аутор: РТРС

Вишковић: Све у вези са покретном болницом рађено по прописима (ФОТО/ВИДЕО)

Све у вези са набавком покретне болнице рађено је у складу са прописима и са одлуком Републичког штаба за ванредну ситуацију, изјавио је предсједник Владе Републике Српске, Радован Вишковић у интервјуу за емисију Печат.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Истакао је да је по уговору болница требало да буде испоручена у року од 12 дана.

- Поставља се питање да ли је неко свјесно опструисао да она не дође у Српску у том року? Мислим да ћемо одговоре добити у наредном периоду - рекао је премијер. 

Навео је да све оно што је требало да стигне није могло да пређе границу без одобрења Агенције за лијекове Босне и Херцеговине.

- Зашто није, имате писану коресподенцију Интитута уа јавно здравство са Глобалом, гдје су тражили објашњење шта се дешава, кад ће бити, који су рокови, већ се изашло из 12 дана. Кад ми доносимо одлуку да није испоштован договор, онда сутрадан Агенција даје сагласност. Па шта сте радили више од мјесеца дана? - нагласио је Вишковић и додао да су то питања која чекају одговор.

Он сматра да су они који критикују набавку покретне болнице разочарани што се тај сценарио није догодио Републици Српској, те да сада покушавају произвести аферу.

Eмисију Печат можете погледати ОВДЈЕ.