latinica  ћирилица
04/06/2020 |  19:27 ⇒ 19:30 | Аутор: СРНА

Уједињена Српска неће у коалицију са СДС-ом и ПДП-ом

Уједињена Српска на локалним изборима неће склапати коалиције са СДС-ом и ПДП-ом, а у Станарама ће за начелника општине подржати нестраначку личност Радојицу Челића, рекао је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић.
Уједињена Српска - Фото: илустрација
Уједињена СрпскаФото: илустрација

- Уједињена Српска је одлучила да не прави никакву политичку трговину ко ће кога гдје подржавати, односно ми нећемо тражити од наших партнера на нивоу Републике да обавезно подржавају наше кандидате зато што ћемо ми подржавати неке кандидате СНСД-а и партнера у другим дијеловима Републике - нагласио је Стевандић.

Стевандић је оцијенио да је ријеч о поштеном приступу да се одлука о томе ко ће бити градоначелник и начелник заснива на перцепцији грађана, а не на политичким договорима.

- Због тога Уједињена Срспка са пуним поносом каже да неће тражити подршку, иако ће се обрадовати ако она дође, али неће тражити подршку за кандидате које предложи за начелнике и градоначелнике, а биће их, ако се не варам, пет - изјавио је Стевандић новинарима прије почетка Предсједничког колегијума ове странке, који се одржава у Станарима.

Он је рекао да је ова странка тренутно одобрила кандидатуру за начелнике општина Станари, Рудо, Чајниче, Осмаци.

Стевандић је, као руководилац Тима за праћење спровођења мјера Републичког штаба за ванредне ситуације, оцијенио да је у вези са утврђивањем одговорности за раскидање уговора око мобилне болнице најважније то да Република Српска није претрпјела никакву штету.

- У моменту када сам био у Тиму, који је у Клиничком центру направио 400 кревета, 200 је већ било заузето. Да је било заузето и тих других 200, ми се не би могли борити против пандемије, требало би још простора - изјавио је Стевандић и оцијенио да је данас у домену гатања да ли је болница била потребна или не.

Стевандић је поновио да је за њега најважнија ствар да неће бити штете по Републику Српску, и да то треба да буде линија која треба да се испоштује када се просуђује о мобилној болници.

- У то вријеме нико се није бавио причом да она не треба. У то вријеме нисмо знали шта ће бити - указао је Стевандић.

Предсједник Општинског одбора Уједињене Српске Станари Небојша Кајганић захавалио је руководству ове партије за то што је прихватило њихов приједлог да за кандидата начелника општине Станари буде подржан Радојица Челић, као нестраначка личност.

Данашњем састанку присуствује потпредсједник странке Наталија Тривић, као и други функционери ове партије.