latinica  ћирилица
04/06/2020 |  15:51 ⇒ 15:52 | Аутор: РТРС

Бањалука: За пројекте из културе 100.000 КМ

Укупно 58 пријава пристигло је на јавни позив за суфинансирање пројеката из области културног и умјетничког стваралаштва за 2020. годину, за шта је из буџета града Бањалука предвиђено нешто више од 100.000 КМ.
Бањалука (фото:banjaluka.rs.ba) -
Бањалука (фото:banjaluka.rs.ba)

Пројекте из области културе бираће сами умјетници, односно стручна комисија чији су чланови изабрани такође путем позива.

- Комисија је данас отворила све пристигле пријаве и у наредном периоду биће обављено бодовање сваког пројекта, те у складу с тим сачињена ранг листа пројеката који ће бити суфинансирани из градског буџета – казали су из Одјељења за културу, туризам и социјалну политику.

Позив је првобитно био отворен у од 02. до 23. марта, али је усљед епидемиолошке ситуације изазване појавом корона вируса – продужен до 25. маја.

На јавни позив, могла су се пријавити удружења из области културе, са сједиштем или организационом јединицом на подручју града, установе која обављају дјелатност из области културе и дјелују на подручју Бање Луке, а чији је оснивач Влада Српске и правна лица чија је основна дјелатност филмска продукција, а која имају сједиште или регистровану организациону јединицу на подручју града и чији су оснивачи држављани Републике Српске, са сталним мјестом боравка на подручју Бањелуке.