latinica  ћирилица
04/06/2020 |  11:43 ⇒ 12:11 | Аутор: РТРС

Од 31 новозараженог, 23 су радници фабрике обуће у Модричи

У Републици Српској од 31 новозараженог, 23 особе су радници Фабрике обуће Алфа у Модричи, саопштено је из Института за јавно здравство Српске.
Фабрика обуће Алфа у Модричи (Фото: Завод за запошљавање) -
Фабрика обуће Алфа у Модричи (Фото: Завод за запошљавање)

У саопштењу се наводи да је Хигијенско епидемиолошка служба Дома здравља Модричa приступила епидемиолошкој обради свих запослених и да је извршено испитивање контаката и анкетирање.

- У сарадњи са Институтом за јавно здравство Републике Српске предузете су све епидемиолошке мјере и одређена кућна изолација за све особе које су биле у контакту са зараженима. ХЕС ДЗ Модрича наставља да проводи све активности на спречавању и сузбијању ширења инфекције у фабрици - наводи се у саопштењу.

Општински Штаб за ванредне ситуације општине наложио је обуставу рада фабрике у наредних 14 дана. Тестирано је 60 радника.

Модричу је данас посјетио и вршилац дужности директора Института за јавно здравство Бранислав Зељковић. Он је, заједно са срадницима, разговарао са представницима општине.

Зељковић је обећао да ће радници Фабрике Алфа, који су били у контакту са зараженима, бити тестирани и то у што краћем року.

Повезане вијести:

Још 31 случај вируса корона, укупно 1.469; Опоравила се 991 особа

У Српској још двоје преминуло од вируса корона