latinica  ћирилица
03/06/2020 |  21:52 | Аутор: СРНА

Приједор: Смијењен секретар Скупштине и разријешени начелници два одјељења

Одборници Скупштине града Приједор смијенили су данас секретара градског парламента Жељка Шкондрића, а за вршиоца дужности именовали Милована Половину.
Сједница Скупштине града Приједора - Фото: СРНА
Сједница Скупштине града ПриједораФото: СРНА

Одборници су разријешили дужности начелника Одјељења за привреду и пољопривреду Раду Росића и начелника Одјељења за друштвене дјелатности Моњу Касаловић.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић ова разрјешења за скупштинском говорницом образложио је промјеном скупштинске већине.

У писаном образложењу наводи се да није остварена сарадња између градоначелника и двоје смијењених начелника и да се то манифестовало кроз испољено дјеловање и спровођење политике која није у складу са утврђеним ставовима Градске управе и градоначелника, односно кроз самовољу и иступање мимо утврђених ставова, те изношење личних ставова о раду одјељења.

Одборници су именовали Златка Ритана за вршиоца дужности Одјељења за саобраћај, комуналне послове и заштиту животне средине и имовинско-стамбене послове, а поништен је јавни конкурс за избор и именовање директора Центра за социјални рад.

Именоване су комисије за примопредају дужности директора јавних установа вртић "Радост" и Дома здравља Приједор које треба да се обаве на основу судских пресуда бивших директорица Гордане Јекић и Славице Поповић против Скупштине града Приједор која их је 3. октобра прошле године разријешила дужности и именовала Бојану Кос и Милицу Марјановић.

Од 31 одборника Скупштине града Приједора, нову већину од данас чини шест одборника ДНС-а, пет одборника СДС-а, три одборника СДА, један одборник СДП-а БиХ и један самостални одборник који је иступио из Клуба одборника СНСД-а.

Око СНСД-а окупљено је 15 одборника: шест од седам одборника СНСД-а, пет самосталних одборника, два одборника ПДП-а, један одборник ДФ-а и један одборник националних мањина који је члан СНСД-а.