latinica  ћирилица
03/06/2020 |  20:01 ⇒ 04/06/2020 | 10:12 | Аутор: РТРС

МУП Српске продужио упис на Полицијску академију до 8. јуна (ВИДЕО)

Прилику да након нешто више од једногодишње обуке, обуку полицијску униформу ове године имаће 300 кадета опште полицијске обуке и 30 полазника Специјалне антитерористичке јединице. Због епидемије вируса корона Министарство унутрашњих послова Републике Српске продужило је упис кандидата до 8. јуна.
Полицијска академија - Фото: РТРС
Полицијска академијаФото: РТРС

Међу бројним кандидатима који ове године желе да упишу полицијску академију је и Дарија Будић. Вођена љубављу према отаџбини и дјечијим сновима, каже одлучила је да покуша да постане припадник полиције.

- Одлучила сам да се упишем на Академију због што сам од малена хтјела да носим полицијску униформу ид радим у полицији. Желим да се опробам у овим водама, а и мој ујак је већ дуго година припадник полиције - изјавила је Будићева.

Иако упис и школовање на Полицијској академији од кадета захтјева много рада, одлучности, истрајности и пожртвованости, интересовање за ову професију из године у годину расте.

- Кандидати који буду оцијењени као способни настављају са другим дијелом селекције која обухвата провјеру моторичких способности, писмени и усмени дио. Писмени дио се састоји од опште информисаности, а усмени се реализује путем интервјуа - нагласио је начелник Управе за полицијску обуку Миле Шикман.

У току је још један конкурс, за студије војног ваздухопловства, који ће бити отворен наредних 15 дана, а прилику да постану војни пилоти добиће пет кандидата.