latinica  ћирилица
03/06/2020 |  18:08 | Аутор: СРНА

Тошић: Приходи од боравишне таксе повећани 70 одсто

Директор Туристичке организације "Јахорина" град Источно Сарајево" Игор Тошић рекао је да су приходи од боравишне таксе у протекле три године порасли за око 70 одсто, што је јасан показатељ интензивне туристичке промоције коју је предузимала ова организација.
Игор Тошић - Фото: СРНА
Игор ТошићФото: СРНА

Он је нагласио да је повећању прихода допринијела и добра сарадња са свим туристичким субјектима, а првенствено са Олимпијским центром "Јахорина".

Тошић је истакао да је Скупштина града Источно Сарајево, која је њихов оснивач, на јучерашњој сједници усвојила извјештај о раду и финансијском пословању Туристичке организације "Јахорина" за 2019. годиниу и план пословања за ову годину.

Он је навео да у наредном периоду планирају да туристима понуде петодневни туристички пакет којим ће бити обухваћене све дестинације на подручју града.

- Планирамо да направимо такозване туристичке пакете који ће, осим Јахорине, обухватити друге дестинације у нашем граду, како бисмо туристима понудили занимљив и садржајан аранжман, те омогућили већу промоцију Равне планине, Трбевића, пећине Орловача, као и свих других туристичких капацитета којима град Источно Сарајево располаже - рекао је Тошић.

Он је истакао да у промотивним материјалама Туристичке организације "Јахорина" није заобиђена ниједна дестинација на подручју града.

Говорећи о промјени назива у Туристичку организацију "Јахорина" Источно Сарајево, Тошић је нагласио да се то показало као добар корак јер је Јахорина бренд који је препознатљив широм свијета.

Он је истакао да је Јахорина примарна дестинација која доноси највећи приход и биљежи највећи број долазака, али и која омогућава промоцију свих осталих дестинација у граду које туристи посјећују на дневном нивоу.

Према његовим ријечима, на Јахорини се остварује највећи број ноћења - око 93 одсто, при чему располаже и са највише смјештаних капацитета.

Тошић каже да су захваљујући том брендираном називу Јахорина успоставили одличну комуникацију са другим туристичким организацијама и били видљиви на европским сајмовима туризма.

Он је подсјетио на добру сарадњу са туристичким новинарима Словеније, који су својим репортажама на најбољи начин представили комплетну туристичку понуду града Источно Сарајево.

- Интересантни смо и за репортере из Кине, Велике Британије и Русије, којима смо представили комплетну понуду града, али је сарадњу успорила епидемија вируса корона. Када се отворе границе, та сарадња ће бити настављена - рекао је Тошић.