latinica  ћирилица
03/06/2020 |  17:22 ⇒ 18:29 | Аутор: СРНА

Додик: Драго ми је уколико Тужилаштво БиХ предузима мјере (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да му је драго уколико Тужилаштво БиХ предузима мјере у вези са издавањем виза у Амбасади БиХ у Пакистану за особе из земаља високомиграцијског ризика.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: Screenshot
Суд и Тужилаштво БиХФото: Screenshot

- О томе сам јавно говорио, такве оцјене су изнесене и могу само да кажем да ми је драго уколико тужилаштво предузима те мјере - рекао је Додик новинарима у Бањалуци на питање да прокоментарише вијест да је бивши министар иностарних послова у Савјету министара Игор Црнадак саслушан у својству свједока у Граничној полицији БиХ у вези са случајем издављања виза.

Додик је додао да оно што се чуло и што је видљиво из стенограма /са састанка министра безбједности у Савјету министара Фахрудина Радончића и чланова Предсједништва БиХ/ и што је он чуо био знак за велику узбуну, али да тога није било у бошњачкој политичкој елити.

- Дакле, јавност се могла упознати са свиме оним што је речено. Ја само могу да кажем да су наводи у ономе што се представља као стенограм тачни и да сам све чуо својим ушима. Није уопште било згодно то слушати - нагласио је Додик.

Он је навео да сматрам да је Фахрудин Радончић и поднио оставку управо из тог разлога, што није било узбуне од СДА и других у Сарајеву, те да је сам Бакир Изетбеговић одлучио да не дијели судбину тих информација.

Медији су објавили да је бивши министар иностраних послова у Савјету министара Игор Црнадак саслушан у својству свједока у Граничној полицији БиХ у вези с издавањем виза у Амбасади БиХ у Пакистану.

Црнадак је изјаву дао у својству свједока због истраге коју спроводи Тужилаштво БиХ о издавању виза за улазак у БиХ за особе из земаља високомиграцијског ризика.

Министар безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић који је поднио неопозиву оставку на ту поцизију истакао је да је бошњачки члан Предсједништва Шефик ЏаФеровић објавио саопштење у коме се ограђује од њега и његових изјава када је ријеч о амбасадору Пакистана у БиХ.

Према стенограму са састанка Радончића и чланова Предсједништва БиХ, који је објавио АТВ, доминирала је комуникација између Радончића и Џаферовића.

Радончић је замолио Џаферовића да убудуће када прима стране дипломате нађе код себе капацитет и распита се о проблему.

- Ако нисте хтјели код мене, Ваш члан породице управо води миграције као помоћник министра. И мислим да смо овдје као држава урадили једну потпуно недипломатску ствар да један страни амбасадор има већа права код вас тројице као колективног шеФа државе него ја. Такође тражим и молим вас да од Минситарства спољних послова, видите шта је урадио амбасадор Пакистана - рекао је Радончић.