latinica  ћирилица
02/06/2020 |  17:26 | Аутор: СРНА

Тадићева са тужиоцима о раду током пандемије

Главни тужилац БиХ Гордана Тадић информисала је данас тужиоце свих одјељења у Тужилаштву БиХ о томе да су током пандемије подигнуте четири оптужнице за кривична дјела из области тероризма, као и у предметима који су повезани са илегалним миграцијама и кријумчарењем лица.
Главни тужилац Тужилаштва БиХ Гордана Тадић - Фото: СРНА
Главни тужилац Тужилаштва БиХ Гордана ТадићФото: СРНА

Тадићева је о активностима и оствареним резултатима Тужилаштва током пандемије на одвојеним колегијумима информисала тужиоце Посебног одјељења за ратне злочине, Посебног одјељења за организовани криминал, корупцију и тероризам и Одјељења три.

Она је истакла да је Тужилаштво БиХ током пандемије ковид-19, у складу са упутствима Високог судског тужилачког савјета БиХ /ВСТС/, интензивно радило на предметима који се односе на кривична дјела угрожавање здравља и живота грађана, јавне набавке, као и рад на притворским предметима и предметима са хитним роковима, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Тадићева је упознала тужиоце да је 17. марта формиран Координациони тим за поступање у вези проблематике превенције и сузбијања ширења вируса корона, у којем су чланови били замјеници главног тужиоца и руководиоци тужилачких одјељења, као и руководиоци Одјељења управе.

Она је рекла да су након одлуке ВСТС-а БиХ сви тужиоци и запослени у Тужилаштву БиХ од 18. маја почели да раде пуно радно вријеме.

У саопштењу је наведено да је на колегијумима разговарано и о активностима планираним за 2020. годину.