latinica  ћирилица
02/06/2020 |  12:46 ⇒ 14:18 | Аутор: СРНА

Полицајац упуцан у главу у Лас Вегасу

Полицајац из Лас Вегаса устрељен је у главу у једном од два оружана сукоба за вријеме протеста због смрти Афроамериканца Џорџа Флојда, саопштиле су власти.

Једна особа преминула је послије пуцњаве, а један полицајац је у критичном стању након рањавања у одвојеним оружаним инциндентима у Лас Вегасу током протеста поводом смрти Џорџа Флојда у полицијском притвору, саопштили су званичници.

Шериф Лас Вегаса Џо Ломбардо изјавио је да се први инцидент десио када је полиција покушала да разбије велику групу која ја протестовала испред једног хотела и касина.

Припадник полиције је тешко рањен и сада је прикључен на апарате за одржавање живота у Универзитетском медицинском центру. Осумњичени је идентификован и приведен, пренио је Би-Би-Си.

Ломбардо је рекао да је у другом инциденту једна особа погођена у интервенцији полиција када је покушла да извуче оружје током конфронтације недалеко од једне федералне зграде. То лице касније је проглашено мртвим у болници.

- Оно што се десило је потпуно неприхватљиво. Надам се да и заједница то посматра на исти начин - рекао је Ломбардо.

Предсједник САД Доналд Трамп рекао је раније да ће ангажовати војску ради смиривања нереда уколико локалне власти не могу да контролишу ситуацију.