latinica  ћирилица
02/06/2020 |  09:51 | Аутор: СРНА

Ђокић: СП - корективни фактор друштвенополитичких односа

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић честитао је данас члановима, присталицама и симпатизерима СП-а рођендан ове странке и пожелио свима много успјешних година у будућности, нагласивши да је СП корективни фактор друштвено политичких односа.
Петар Ђокић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Петар Ђокић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

Ђокић је истакао да данашњи дан представља дан поноса свих искрених социјалиста и оних којима је Социјалистичка партија у срцу.

Он је навео да је на данашњи дан - 2. јуна 1993. године, у тешким временима и околностима по српски народ, створена партија народа и за народ.

Ђокић је додао да је Социјалистичка партија насљедница партије која је ујединила све народе у бившој Југославији, као и да је то партија која је стара више од једног вијека на овим просторима, а хиљадама година у човјечанству, саопштено је из СП-а.

- Велика је одговорност на нама данашњим социјалистима да наставимо борбу за праведније друштво, као што су то радили наши преци који су у много тежим условима и околностима давали животе у разним револуцијама и ратовима, како би промијенили свијет. Ми данас желимо у миру да радимо на развоју наше државе и да стварамо боље услове за живот и рад свих људи. То је вјековна мисија и задатак свих социјалиста и наше Социјалистичке партије - истакао је Ђокић.

Он је пожелио Социјалистичкој партији, свим њеним члановима који се боре за њене идеје пуно успјешних, срећних, продуктивних, здравих и побједничких година у будућности.

- Нека нас наш рођендан подсјети на све славне дане наше вијековима старе идеје и партије и нека нам буде подстрек да се бескомпромисно наставимо борити за нашу визију свијета и будућности. Драги социјалисти, срећан нам рођендан наше једине и вјечне партије! Живјела Социјалистичка партија и да слави свој рођендан још хиљадама годинама - поручио је Ђокић.