latinica  ћирилица
01/06/2020 |  18:38 ⇒ 02/06/2020 | 16:52 | Аутор: РТРС

Тривићева не одустаје од кандидатуре за градоначелника Бањалуке

Драшко Станивуковић и Јелена Тривић ни данас нису саопштили ко ће од њих двоје бити кандидат ПДП-а за градоначелника Бањалуке, , иако су, у покушају да умире своје присталице, раније најавили да ће одлуку о томе донијети до краја маја, пише портал banjaluka24.net.
Јелена Тривић - Фото: СРНА
Јелена ТривићФото: СРНА

Прије десетак дана, односно 20. маја, Станивуковић и Тривићева огласили се на друштвеним мрежама умирујућим саопштењем у којем су навели да ће "одлука бити заједничка и да ће одлуку о томе ко ће од њих двоје изборити за кандидатуру бити донесена до краја маја", наводи портал banjaluka24.net.

Портал banjaluka24.net истиче, да у тренутку док одлуке о томе, извјесно, још нема ни на видику, и у јавности постаје све примјереније да су односи између два кандидата у тој мјери захладили да је њихова матична партија принуђена да у јавности ствара слику лажног јединства Трвићеве и Станивуковића.

Посљедњи у низу таквих покушаја одиграо се прије пар дана, односно 29. маја, кад је Тривићева, иако најављена, изостала са скупа ПДП-а испред Универзитетско клиничког центра. Иако је тог дана, позивајући се на ПДП, ТВ БН објавила да су "Станивуковић и Тривићева посјетили локацију предвиђену за гаражу УКЦ-а", у стварности Тривићеве није било на локацији, нити је она на било који начин попратила тај догађај на својим профилима на друштвеним мрежама, као што то обични чини.

Да ствар буде занимљивија, наводи постал banjaluka24.net, и сам ПДП је објавио да су на локацији били Станивуковић и Тривићева, иако је истина, заправо, потпуно другачија.

У међувремену, уношењу забуне међу присталице ПДП-а допринијело је и недавно гостовање почасног предсјсденика ПДП-а Младена Иванића на ТВ Н1, а који је, како се тврди, присталица тезе да кандидат за градоначелника ипак буде Јелене Тривић, а не Станивуковић, који је своју кандидатуру најавио још у децембру 2018. године.

Иванић је, подсјећа banjaluka24.net, рекао да ће "кандидат бити неко од њих двоје", што је изазвало додатну пометњу унутар бањалучког ПДП-а, с обзиром на већ утврђени став Градског одбора из децембра 2018. године да ће кандидат бити Станивуковић.

Извор: banjaluka24.net