latinica  ћирилица
01/06/2020 |  11:26 ⇒ 11:49 | Аутор: РТРС

Бањалука: У функцији привремени кружни ток код "Леснине"

У оквиру изградње велике кружне раскрснице у Бањалуци код "Леснине", почео је да функционише кружни саобраћај, као привремено рјешење до завршетка овог пројекта.
Кружни ток Леснина (Фото:banjaluka.rs.ba/) -
Кружни ток Леснина (Фото:banjaluka.rs.ba/)

- Прошле седмице у четвртак пуштен је у саобраћај привремени кружни ток који ће бити у функцији све док у потпуности не буде завршена кружна раскрсница - истичу у предузећу "Нискоградња" које изводи радове.

На овој локацији тренутно се ради на измјештању подземних електро и водоводних инсталација, а из предузећа "Нискоградња" апелују да возачи имају стрпљења и да возе у складу са привременом саобраћајном сигнализацијом јер се на терену налази већи број машина и радника.

Ово је једанаеста кружна раскрсница која се гради у посљедње три године, а реализује се у сарадњи града Бањалука и предузећа "Путеви Републике Српске".

Вриједност инвестиције износи око 1,3 милиона КМ.

Упоредо са реализацијом овог пројекта, оближња саобраћајница у Улици Ивана Горана Ковачића биће проширена на четири траке, како би се комплетирала повезница источног и западног транзита, од новог моста у насељу Обилићево па до кружног тока на западном транзиту код "Центрума".