latinica  ћирилица
01/06/2020 |  09:10 ⇒ 09:11 | Аутор: РТС

Ситуација у САД натјерала и Џордана да се огласи

Вјероватно и најбољи кошаркаш свих времена Мајкл Џордан огласио се поводом смрти Џорџа Флојда, говорећи о расизму и проблемима у САД.
Мајкл Џордан (фото:svet.rs) -
Мајкл Џордан (фото:svet.rs)

"Ем-Џеј", који се веома ријетко оглашава на политичке теме, издао је саопштење преко клуба Шарлот хорнетса, чији је власник.

- Дубоко сам тужан, повријеђен и љут. Видим и саосјећам бол, фрустрацију и бијес свих вас. Подржавам и стојим уз оне који се противе расизму и насиљу према људима различитих боја у овој земљи. Превише смо трпјели - наводи Џордан у саопштењу.

- Немам одговоре, али наш заједнички глас показује снагу и остали га не могу поделити. Морамо слушати једни друге, показати емпатију и саосећање и никада не окретати леђа безосјећајној бруталности. Морамо да наставимо са мирним делима против неправде и захтевати одговорност. Наш уједињени глас мора направити притисак на лидере да промјене законе, јер у супротном, морамо га искористити за промјену система. Свако од нас мора бити дио рјешења и морамо радити заједно, како бисмо осигурали правду за све - додаје се у саопштењу.

- Моје срце је уз породицу Џорџа Флојда и небројаних оних чији животи су брутално и безосјећајно одузети путем неправде и расизма" - закључује Џордан.

Шестоструки освајач НБА лиге често је био критикован због тога што не користи величину његовог имена и утицаја на људе, поготово у САд, у сврхе веће од кошарке.

Широм САД одвијају се демонстрације поводом убиства Џорџа Флојда.