latinica  ћирилица
31/05/2020 |  18:42 | Аутор: СРНА

Суд БиХ: И блажим мјерама може се остварити неометано вођење поступка

Суд БиХ саопштио је, након што је одбио приједлог за одређивање притвора Фадилу Новалићу, Фахрудину Солаку и Фикрету Хоџићу осумњиченима у афери "Респиратори", да се и блажим мјерама умјесто најстроже мјере притвора може остварити неометано вођење кривичног поступка.
Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

 Из Суда су напоменули да је данас донесено рјешење којим је одбијен приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање мјере притвора Новалићу, Солаку и Хоџићу већ су одређене мјере забране.

То подразумијева забрану састајања са одређеним особама на начин да се осумњиченима забрањује састајање и контактирање на било који начин са другим осумњиченим лицима у овом кривичном поступку.

- Изречена мјера забране трајаће док за њом постоји потреба, а оправданост ће се контролисати свака два мјесеца. У случају да осумњичени прекрше изречене мјере забране, може им се одредити мјера притвора - напоменули су из Суда БиХ.

Федерални премијер Фадил Новалић, суспендовани директор Федералне управе цивилне заштите Фахрудин Солак и директор фирме "Сребрна малина" Фикрет Хоџић сумњиче се за нелегалну набавку респиратора из Кине током које је потрошено 10,5 милиона КМ буџетског новца.