latinica  ћирилица
31/05/2020 |  12:42 ⇒ 13:05 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Циљ странке освојити власт у свим општинама (ВИДЕО)

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је данас у Лакташима да је циљ ове странке да на предстојећим локалним изборима задржи власт тамо гдје је већ има и да исту освоји у малом броју општина у Републици Српској у којима није на власти.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је навела да припреме СНСД-а за локалне изборе увелико трају што показују састанци руководства партије са људима те странке у свим изборним јединицама.

Уочи састанка чланова Извршног комитета СНСД-а са руководствима општинских и градских одбора странке из Изборне јединице два која обухвата Градишку, Лакташе, Прњавор и Србац, Цвијановићева је рекла новинарима да су резултати СНСД-а у овој изборној јединица традиционално добри.

- Изборна јединица два је показивала увијек добре резултате и ту су наша упоришта, у локалним заједницама које су, заједно са Владом и институцијама Републике Српске, урадиле много пројеката важних за живот грађана. Заиста очекујемо да ће то бити препознато и сада у вријеме послије пандемије вируса корона када треба да поправљамо и рехабилитујемо одређене ствари. Сигурна сам да ће то бити опет заједно урађено са републичким институцијама - нагласила је потпредсједник СНСД-а.

Она је рекла да СНСД од коалиционих партнера очекује чврста правила понашања.

- Оно што се дешава на републичком нивоу мора да буде ојачано или подржано на локалном нивоу јер се Српска стално налази под различитим политичким притисцима - рекла је Цвијановићева, која је предсједник Републике Српске.

Она је навела на том плану да, поред осталих нерегуларности, постоји манипулација у вези са избором ЦИК-а БиХ.

- Због тога постоји потреба за координисаним наступом и очекујем да ће тако бити - рекла је Цвијановићева.