X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
27/05/2020 |  09:35 | Извор: СРНА

Чолак: Одлуке ЦИК-а воде ка томе да Хрвати буду избачени из власти

Избор чланова и одлуке Централне изборне комисије БиХ воде ка томе да Хрвати 2022. године буду избачени из власти у БиХ, упозорио је делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Бариша Чолак.
Бариша Чолак - Фото: СРНА
Бариша ЧолакФото: СРНА

Чолак истиче да ЦИК није могао донијети одлуку о одгађању локалних избора јер не постоји ниједна одредба у Изборном закону која би дефинисала или макар упућивала на тако нешто.

Он је нагласио да су и чланови ЦИК-а изабрани кршењем одредаба Изборног закона, а нарушене су и оне о конститутивности и равноправности народа.

Чолак је навео да бошњачки званичници планирају насилно изабрати и шесторицу Хрвата у Дом народа и елиминисати овај народ.

"Отворено, управо поручују како се треба доћи до шест Хрвата у Дому народа, те да су ријешили сав проблем. У том им случају, очито, Хрвати не би требали - рекао је Чолак за Вечерњи лист, издање за БиХ.

Он напомиње да ако се из парламентарног живота и извршне власти жели искључити цијели један народ онда сигурно не може бити ријечи о политичкој, економској, правној безбједности, европском путу.

- Стање није нимало добро. Хрвати више не могу и неће прихватити понављање ситуације са троструким наметањем члана Предсједништва БиХ гласовима Бошњака и двоструког избацивања из извршне власти - поручује Чолак.