latinica  ћирилица
18/05/2020 |  10:44 ⇒ 11:03 | Аутор: СРНА

Бијељина: Висок степен одговорности грађана

Захваљујући високом степену одговорности грађана и поштовању мјера у борби са епидемијом вируса корона, у Семберији нема нових случајева заразе, али медицински стручњаци упозоравају да вирус још није побијеђен и да ће ношење заштитних маски, чешће прање руку и физичка удаљеност међу саговорницима бити правила на која ће сви морати да се навикну, саопштено је након сједнице Штаба за ванредне ситуације града Бијељина.
Бијељина - Штаб за ванредне ситуације - Фото: СРНА
Бијељина - Штаб за ванредне ситуацијеФото: СРНА

Директор бијељинске болнице "Свети Врачеви" Милица Ловрић истакла је да су сви резултати који су стигли из Института за јавно здравство протеклих дана негативни и да у болничком карантину нема пацијената.

- У карантину у Дому ученика налазе се двије особе позитивне на вирус корона, из Бијељине и Угљевика и доброг су здравственог стања. У болничкој изолацији имамо 17 особа, у кућној шест, а до данас смо тестирали укупно 569 лица - рекла је Ловрићева и захвалила грађанима што су одговорни и што поштују савјете стручњака.

Директор Дома здравља Бијељина Душко Миловановић каже да се под медицинским надзором Хигијенско-епидемиолошке службе налази 214 особа.

- До сада је наша здравствена установа послала у Бањалуку узорке 328 лица за која се сумњало да су заражена вирусом корона. Настављамо да пратимо епидемиолошко стање, које је за сада у Бијељини повољно - нагласио је Миловановић.

У претходна 24 часа републички здравствени инспектор издао је на граничном прелазу Рача 32 рјешења о изолацији, док је на Павловића мосту издато осам рјешења.

Полицијска управа Бијељина казнила је девет лица која нису користила заштитне маске, као и једну особу која није поштовала мјеру самоизолације.

Припадници Комуналне полиције контролисали су десет лица у изолацији и сва су била на својим адресама.

Бијељински штаб за ванредне ситуације замолио је грађане који долазе из иностранства да поштују правила о изолацији и тако помогну у одржавању стабилне епидемиолошке слике у Семберији, те упозорио да неодговорно понашање неће бити толерисано.