latinica  ћирилица
16/05/2020 |  16:50 | Аутор: СРНА

Зворник: Дневно ће бити тестирано 50 студената на вирус корона

Институт за јавно здравство Републике Српске - Регионални центар у Зворнику дневно ће тестираће 50 студената на вирус корона, саопштио је Градски штаб за ванредне ситуације.
Зворник болница - Фото: РТРС
Зворник болницаФото: РТРС

Градски штаб за ванредне ситуације Зворника апеловао је јуче да се омогући већег броја јер је Регионални центар био ограничен на 20 тестирања дневно за цијело подручје које покривају, од Бијељине од Власенице.

У претходна два дана само из Зворника пријавило се 300 студената које је попунило упитник Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

Из Градског штаба су навели да је кућној излолацији 328 лица, а да је та мјера истекла за 1.283 особе.

Комунална полиција је током протекла три дана контролисала 60 лица у кућној изолацији, од којих је 59 било на адреси, а једно није.

Полицијски час није поштовало једно лице, а остале мјере забране нису кршене.

На граничним прелазима Каракај, Шепак, Братунац и Скелани које покрива Јединца граничне полиције Зворник забиљежено је 2.505 прелазака, на улазу у БиХ 1.261, а на излазу 1.244.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник позвао је грађане да одговорним понашањем брину о свом здрављу и поштују прописане мјере и наредбе.