latinica  ћирилица
16/05/2020 |  13:29 ⇒ 13:41 | Аутор: СРНА

Руски војници испраћени из Србије са захвалношћу (ФОТО)

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко поручио је на церемонији испраћаја припадника Оружаних снага Русије, који су од 3. априла били ангажовани на пружању помоћи Србији у сузбијању вируса корона, да су стручно и професионално извршили веома важан задатак.
Обраћање Вулина (фото: Министарство одбране Србије) -
Обраћање Вулина (фото: Министарство одбране Србије)

- Радили сте посвећено, одано, у присној и најбољој сарадњи са својим колегама из Србије. Ову оцјену чуо је читав свијет, цијела међународна заједница, јер тако су ваш истрајни посао овде у Србији оцијенили наши предсједници у телефонском разговору - рекао је Боцан–Харченко.

Он је додао и да су допринијели заокрету ситуације у Србији на боље, а најважније је то што су донијели још једну видљиву, снажну и трајну карику у дугом ланцу сарадње и везе између Русије и Србије.

Боцан-Харченко је истакао да пријатељство и братство између Русије и Србије и традиција њихове заједничке борбе јачају и сада када се суочавају са невидљивим изазовом, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да су руски војници дошли када је било најтеже, у тренутку када су много већи и много богатији напуштали борбу и наду.

- Били сте тамо гдје увијек можете да се вратите. Од нас имате захвалност, од будућих генерација захвално сјећање. Срби и Руси никада нису изабрали погрешну страну свијета, Срби и Руси никада нису били поражени - истакао је Вулин.

Генерал-мајор Михаил Чернишов, који предводи експертски тим Оружаних снага Русије, рекао је да су заједничким напорима са Владом и Војском Србије успјели да преломе епидемиолошку ситуацију изазвану вирусом корона.

- Уложили смо много напора да извршимо тај задатак. Хвала свима вама за снагу и душу које сте уложили у извршавање овог задатка - поручио је генерал Чернишов.