latinica  ћирилица
16/05/2020 |  10:34 | Аутор: РТРС

Ристић: Гади нам се ријалити Драшка Станивуковића

Драшко Станивуковић, народни посланик ПДП, отишао је да сними болницу на отвореном у Залужанима и тим поводом поставио видео снимак, гдје износи своја запажања о истој.
Славен Ристић (фото: desavanjaubijeljini.com) -
Славен Ристић (фото: desavanjaubijeljini.com)

Драшко Станивуковић, народни посланик ПДП, отишао је да сними болницу на отвореном у Залужанима и тим поводом поставио видео снимак, гдје износи своја запажања о истој.

По том питању, огласио се власник ТРБ-а и "Елвако Мет-Про" и његову објаву преносимо у цијелости:

"Написао мој пријатељ и послао ми.. А огласићу се и ја ускоро?. Елем па нисмо сви баш толике овце Драшкић и полтрончићи".

Елем ја ћу наредних дана написати и објавити шта и како смо ми из ТРБ-а и из Елвака радили и шта смо од себе дали са доказима... Не видим да је екипа ових манипулатора 100 својих евра потрошила...Личе ми на пацове који су се завукли у рупе и нису извиривали све док неко није најавио да је криза прошла па сада излазе да нама и мени објасне како су они храбри и паметни...

Република Српска нема свој ријалити, али има ријалити личности. Једна од најпрепознатљивијих јесте народни посланик Драшко Станивуковић. Прославио се пред прошле изборе када је "голим рукама кидао асфалт", а од тада су настале десетине краћих и дужих видео клипова који се врте по друштвеним мрежама.

Иако му се мора признати, њему али и тиму који с њим ради, да је на нивоу продукције о ком другоразредне београдске телевизије могу само да сањају, чини се да је у свом посљедњем ријалити уратку прекршио основно ријалити правило - покушао је замаскирати реалност.

Популарни Драшко је, наиме, отишао са својом екипом и неколико камера да сними болницу на отвореном у Залужанима.

Није извјесно да је Драшко неки експерт за пољске болнице, али је вјероватно мислио да није ни 99 одсто људи који ће примити његову поруку. Наиме, запитајте се да ли сте Ви некада видјели болницу на отвореном, и колико људи знате који јесу?

У самом уводу Драшко је већ спремио гледаоце на оно што ће им показати – У питању је покретна "ковид" болница, плаћена, како је рекао "невјероватних 4.5 милиона марака нашег новца". Потом је кренуо у обилазак објекта као да је болница потпуно постављена и активна!

У обиласку се Драшко шокирао на сваком ћошку: "Имамо шта да видимо – трава, церада, шипке, плаћене четири милиона и по марака, и ово се зове болницом." Постоје наивнији међу нама, а обично се и окупљају око медија који ће Драшков ријалити експлоатисати до максимума, који ће заиста повјеровати да ће пацијенти лежати на трави, а доктори их лијечити голим рукама објешени за шипке.

Међутим, искуства из других земаља говоре да је ствар са покретном болницом мало другачија.

Такође, Драшко је немало времена снимка провео духовито доказујући тему да "болница личи на предизборни шатор", мада није прецизирао шта је он очекивао – да ће га дочекати камена покретна болница? Како заправо његови пратиоци, који су на мрежама најажурнији јер их се скупи неколико стотина одмах након објављивања снимка, замишљају изглед покретне болнице?

Арматура, пуна цигла и мермер? То би превише личило на дом Станивуковића.

Али, и поред "шипки, траве и цераде", Драшко је доживио још већи шок када је показао једну од просторија незавршене покретне болнице. "Нема кревета, нема расвјете, нема воде, нема струје...". (Све то је испричао док је стајао поред кутије са струјом?)... Овдје се и они наивнији питају – Па зар се очекују кревети у незавршеној болници без пацијената, у којој ће горјети свјетла и коју ће уљепшати фонтана? Да ли Драшко заиста мисли да ће доктори лијечити пацијенте уз свијеће, или да ће техничари да окрећу бицикл за струју?

Ствар је јасна – народни посланик је дошао у недовршен објекат у изради и изненађивао се свим што фали у недовршеном објекту. То би било као да је отишао на неко од градилишта на којем је тек сазидана прва плоча, па се изненађивао како "нема степеница, нема паркета, нема каде". Нема ни људи.

Видео би можда имао смисла да је желио да покаже да се са радовима касни. Ту би можда био и у праву. Међутим, он својим пратиоцима, органиским и генеричним, жели да покаже да је покретна болница заправо шатор без иједне ствари унутра, да је "покретна ковид болница" обичан шатор у ком се само може играти коло на трави.

Млади бањалучки богаташ назива набавку покретне болнице "пљачком вијека", и најављује кривичне пријаве, а један од главних аргумената је да болница није примила ни једног пацијента, а пандемија короне пролази. Донекле умирује оптимизам Станивуковића који је сигуран да нам више никад у будућности не пријети никаква опасност, нити је могуће да нам покретна болница затреба.

Међутим, тешко да му се може вјеровати за много шта, па и за ово.

Да ли ће Драшко доћи да се прошета болницом када она буде у потпуности функционална, те да ли ће и тада бити изненађен када види да пацијенти заиста леже на креветима, а не на трави? Да ли ће се шокирати када види да болница, пацијенти и особље нису у мраку, него да сијалице и инструменти ипак раде? Вјероватно неће.

"Да ли вам се ово гади, да ли повраћате кад видите све ово?", пита нас Драшко на самом крају ријалити снимка. Па, мало нам се и гади, као и сваки ријалити."

Извор: desavanjaubijeljini.com