latinica  ћирилица
04/05/2020 |  17:23 ⇒ 18:36 | Аутор: СРНА

Радончић: Због миграната угрожена безбједносна ситуација у УСК

Министар безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић, премијер Унско-санског кантона Мустафа Ружнић и комесар полиције овог кантона Мујо Коричић током састанка о тренутној мигрантској ситуацији констатовали су да је знатно угрожена безбједносна ситуација на подручју УСК-а.
Мигранти у Бихаћу - Фото: РТРС
Мигранти у БихаћуФото: РТРС

На састанку је речено да је од почетка мигрантске кризе у УСК евидентирано 296 кривичних дјела за која су пријављена 344 миграната, а која укључују и два убиства и осам покушаја убистава, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

Илегални мигранти су починили и 270 прекршаја, од тога се највећи број односио на туче, физичке нападе и дрско понашање.

У овом периоду мигранти су учествовали у 1.898 инцидената.

Радончић је разговарао са челним људима о рјешавању горућих проблема у овом кантону у вези са безбједношћу и проблемима смјештаја илегалних економских миграната, којих, према подацима полиције Унско-санског кантона, у овом кантону тренутно има око 5.000.

Министар безбједности у Савјету министара дао је пуну подршку властима УСК-а у настојању да очувају јавни ред и мир и обезбиједе грађанима нормалне услове за живот и рад.

Представници УСК-а дали су пуну подршку новом приступу рјешавања мигрантске кризе коју заступа министар Радончић, а која нуди трајна рјешења за илегалне економске мигранте.