latinica  ћирилица
20/04/2020 |  13:31 ⇒ 13:36 | Аутор: СРНА

Броћета: Спремна сам да идем са својим народом у Липу, не желимо мигранте

Министар рада, здравља, социјалне заштите и избјеглих лица Ливањског кантона Василија Броћета рекла је Срни да је против смјештања миграната било гдје на простору Федерације БиХ и посебно осудила премјештање миграната из Бихаћа у село Липа.
Василија Броћета - Фото: Screenshot/YouTube
Василија БроћетаФото: Screenshot/YouTube

- Спремна сам ићи у Липу, стати са мојим народом и успротивити се премјештању миграната. Како сада кад су донесене наредбе и одлуке које се морају поштовати, неко их крши и за њих не важе - упитала је Броћета, оцјењујући измјештање миграната у Липу као поражавајући потез.

Броћета је истакла да власти у ФБиХ не могу да одговоре горућим проблемима.

- Када су нам потребни карантини за смјештање заражених вирусом корона готово да није било рјешења за тај проблем, а сада камп за 1.000 миграната никне за неколико дана - указала је Броћета.

Из Међународне организације за миграције данас је саопштено да је камп "Липа" код Бихаћа спреман за шаторски прихват до 1.000 миграната и избјеглица.

Одбор за заштиту права Срба у ФБиХ поручио је раније да је недопустиво да на подручју српског села Липа, које је окружено селима у којима живе Срби, буде формиран мигрантски центар.