latinica  ћирилица
09/04/2020 |  08:45 ⇒ 14:33 | Аутор: СРНА

Влада о приоритетним пројектима из програма јавних инвестиција (ФОТО)

Влада Републике Српске требала би на данашњој сједници да разматра приједлог одлуке о измјенама Одлуке о одређивању приоритетних пројеката из Програма јавних инвестиција Републике Српске за финансирање из буџета у 2020. години, са расподјелом средстава.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На дневном реду је и информација о Споразуму о финансирању државног програма активности за БиХ за 2019. годину између ЕУ, коју представља Европска комисија и БиХ, коју представља Дирекција за европске интеграције Савјета министара БиХ.

Планирано је да буде разматрана пословна политике и план рада и пословања и програм инвестиција Предузећа за поштански саобраћај Републике Српске Бањалука за ову годину, као и разматрање плана рада и пословања и програма инвестиција овог предузећа за период 2020-2022. година.

Предвиђено је и да буде разматран приједлог плана извођења основних геолошких истраживања за 2020. годину, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Биће размотрен и приједлог одлуке о одобрењу исплате средстава са рачуна посебних намјена у циљу реализације дијела уговора по Пројекту хитне помоћи заштите од поплава ЕИБ бр. 2010-0470, који се односи на обавезу плаћања ПДВ-а, у износу од 1.000.000 КМ.

Планирано је и да буде размотрен приједлога рјешења о одобрењу реалокације средстава Буџетске резерве, у износу од 100.000 КМ Републичком центру за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, за финансирање рада независних међународних комисија.

Након сједнице, која се је почела у 09.00 часова, биће објављено саопштење.