latinica  ћирилица
08/04/2020 |  20:12 ⇒ 20:14 | Аутор: СРНА

У карантину на Плехану смјештено 29 лица, услови добри

Смјештајни капацитети Терапијске заједнице "Извор" на Плехану, гдје је успостављен карантин за лица са подручја Дервенте, добри су захваљујући ангажману и залагању општинског Штаба за ванредне ситуације, рекао је руководилац карантина Драгољуб Кукић.
Терапијска заједница "Извор" на Плехану - Фото: СРНА
Терапијска заједница "Извор" на ПлехануФото: СРНА

Данас је организована посјета за представнике медија локацији гдје се налази карантин на Плехану у којем је смјештено 29 особа.

- Услови у два објекта Терапијске заједнице "Извор" на Плехану, који су одређени као карантин, што се тиче хигијене, исхране и генералног стања, заиста су добри. Покушали смо да омогућимо корисницима смјештаја да тих неопходних 14 дана проведу што је лакше могуће - рекао је Кукић.

Он је истакао да су лица која су у карантину распоређена у двокреветне, трокреветне и четворокреветне собе, гдје свака соба има одвојено купатило.

- Засад капацитет овог карантина није попуњен с обзиром на то да имамо још 33 слободна мјеста - навео је Кукић.

Члан управе карантина на Плехану Станиша Микеревић рекао је да су у овај објекат смјештени углавном људи који су били на привременом раду у сусједним земља, односно у Словенији, Њемачкој, Србији и Црној Гори.

- У карантину тренутно борави 29 особа, 26 мушкараца и три жене. Три особе које су раније биле у карантину су послате у кућну изолацију на основу налаза и препорука надлежних љекара - навео је Микеревић.

Лица која се налазе у карантину немају физички контакт са члановима породице, али све ствари које су им потребне, породица им може донијети.

- Чланови породице било којег корисника могу свако јутро да донесу што је кориснику смјештаја потребно од средстава за личну хигијену и остало, а ми то преузимамо и лично уручујемо корисницима тако да они немају директан контакт - навео је Микеревић.

Он је напоменуо да се стриктно прате упутства Републичког штаба за ванредне ситуације о начину организације живота у карантину.

- Засад није било проблема међу корисницима, а ни између корисника смјештаја и чланова управе карантина и надам се да ће тако и остати - додао је Микеревић.

Мјесто карантина обезбјеђују и припадници Полицијске станице Дервента.