latinica  ћирилица
08/04/2020 |  14:34 ⇒ 14:40 | Аутор: СРНА

Хочевар: Пандемија показала да смо сви једна породица

Београдски надбискуп Станислав Хочевар данас је у ускршњој посланици оцијенио да је вирус корона задао ударац човјеку, али и да је пандемија потврдила да су сви једна јединствена породица свих народа.

Надбискуп Хочевар је у посланици, објављеној на сајту Београдске надбискупије, честитао вјерницима предстојећи Ускрс.

- Пандемија вируса Ковида-19 потврђује да смо ипак сви једна јединствена обитељ свих народа, језика, боје коже и култура - навео је он.

Надбискуп Хочевар је указао и на опасност од вируса корона.

- Ако нисмо способни то спознати и признати својим разумом, својим размишљањем, онда нам пандемија поручује својом агресивношћу: свако од нас може ближњега свога заразити или спасити - навео је надбискуп Хочевар.

Према његовим ријечима, и непослух тој чињеници "жање премноге снопове смрти".

- По Ковиду-19 Ти, Сине Божји, очито нас упућујеш да требамо боље слушати једни друге, боље чути вапаје оних других, боље проучавати повијест тих других. Али, особито нас поучаваш да требамо слушати глас свога Створитеља. И да знамо да само Он има праве визије развоја, будућности, солидарности, синергије - указао је Хочевар.

Према његовим ријечима, једино Божји глас говори о "побожанствењу" човјека, а људски глас претежно тек о материјализовању човјека и човјечанства.

- Теби, Ускрсломе Краљу, који си свима нама својим слушањем отворио потпуно нове перспективе, Теби слава и моћ! А свима нама, који у Тебе вјерујемо, радост, мир и благослов! Сретан и благословљен Ускрс! Мир Божји! Христос васкресе – Ваистину васкресе - поручио је надбискуп Хочевар.