latinica  ћирилица
08/04/2020 |  14:16 ⇒ 14:17 | Аутор: СРНА

УКЦ РС: Повријеђени мотоциклиста прикључен на респиратор

Пацијент чији су иницијали С.К. /51/, који је повријеђен у саобраћајној незгоди у Бањалуци, прикључен је на апарат за механичку вентилацију, а све даље прогнозе у вези са његовим здравственим стањем су неизвјесне, речено је Срни у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске.
УКЦ Републике Српске - Фото: РТРС
УКЦ Републике СрпскеФото: РТРС

 У саопштењу се наводи да је пацијент у ову здравствену установу примљен са повредом главе, те да је хоспитализован у Клиници за анестезију и интензивно лијечење.

Пацијенткиња чији су иницијали Д.П. /40/, која је такође повријеђена у овој несрећи, оперативно је збринута, за сада стабилизованог здравственог стања, а све даље прогнозе у вези са њеним здравственим стањем су преурањене.

Пацијенткиња је примљена у политрауматизованом стању и хоспитализована је у Клиници за анестезију и интензивно лијечење.

Из УКЦ-а наводе да су С.К. и Д.П у Ургентни центар УКЦ-а довезени колима Службе хитне помоћи Бањалуке јуче у 18.45 часова.

Из Окружног јавног тужилаштва Бањалука раније је саопштено да су Саша Кандић /51/ и Дарија Пајић /40/ повријеђени у саобраћајној незгоди која се догодила у Бањалуци.

У саопштењу је наведено да је повријеђеним лицима пружена љекарска помоћ и смјештена су у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци.

У незгоди, која се се догодила јуче у 18.25 часова у Улици Булевар српске војске, учествовали су мотоцикл "бе-ем-ве" којим је управљао Кандић, те бицикл којим је управљала Пајићева.