latinica  ћирилица
08/04/2020 |  13:17 ⇒ 13:24 | Аутор: РТРС

Котор Варош: Осуда напада на шефа карантина

Општински Штаб за ванредне ситуације Котор Варош осудио је непримјерено понашање лица које је ударило шефа локалног карантина у хотелу "Свети Петар" и позвао на одговорно понашање свих особа којима је изречена мјера карантинског смјештаја.
Котор Варош - Штаб за ванредне ситуације - Фото: СРНА
Котор Варош - Штаб за ванредне ситуацијеФото: СРНА

О овом случају, који се догодио јуче, обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који се изјаснио да је ријеч о кривичном дјелу наношење тјелесне повреде, те да, након комплетирања предмета и медицинске документације оштећеног, Тужилаштву буде достављен извјештај.

На данашњој сједници Штаба за ванредне ситуације Котор Варош констатовано је да је на подручју ове општине 70 особа тестирано на вирус корона и да тренутно има шест заражених.

Из кућне изолације изашло је 296 људи, а њих 183 је под здравственим надзором.

У карантину је смјештено 16 лица и сва су под здравственим надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља "Свети Пантелејмон".

Из Полицијске управе Бањалука јутрос је саопштено да су јуче у 11.55 часова припадници которварошке полиције поступили по пријави да је у сали хотела "Свети Петар", гдје је привремени карантин за лица са подручја општине Котор Варош, лице М.Б. које је ту смјештено физички напало шефа карантина тако што му је задало ударац у лице.