latinica  ћирилица
08/04/2020 |  12:46 ⇒ 14:21 | Аутор: РТРС

Институту за јавно здравство Српске 70.000 КМ за набавку респиратора

Компанија Млијекопродукт донирала је 70.000 КМ Институту за јавно здравство Републике Српске за набавку најмодернијег респиратора за лијечење пацијената са најтежим облицима вируса корона, саопштено је из ове компаније.
Млијекопродукт Козарска Дубица -
Млијекопродукт Козарска Дубица

У саопштењу је наведено да су знатан дио средстава прикупили запослени у овој мљекари путем Фонда солидарности радника Млијекопродукта.

- Ово није једина донација у кризним временима, јер је мљекара обезбиједила и неопходну робну помоћ бројним установама на територији БиХ, од чега и медицинским установама - истакнуто је у саопштењу.

Из ове фирме наводе да су, као друштвено одговорна компанија, одувијек ту да помогну грађанима и институцијама, посебно у овом тешком тренутку.

-Имајући у виду значај респиратора за оздрављење обољелих од вируса корона, једногласно смо се договорили и прикупили средства за његову набавку. Наша обавеза и политика пословања компаније је помоћ најугроженијим, стога ћемо, осим ове донације у виду медицинске опреме, наставити да донирамо производе свима којима је помоћ најпотребнија - нагласили су представници Млијекопродукта - лидера млијечне идустрије у БиХ.

Вршилац дужности директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић захвалио је Млијекопродукту за донацију и истакао да је свака помоћ Републици Српској у овом тренутку добродошла, а поготово када је ријеч о опреми попут респиратора, које је данас веома тешко пронаћи на тржишту.

Зељковић је рекао да ће Републички штаб за ванредне ситуације сагледати којој је болници тренутно респиратор најпотренији, те да ће им бити што прије уручен.