latinica  ћирилица
08/04/2020 |  12:33 | Аутор: СРНА

Српска спремна да помогне ратном хирургу Миодрагу Лазићу

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да је Српска, ако постоји било каква могућност, спремна да помогне ратном хирургу Миодрагу Лазићу, који је инфициран вирусом корона, те се нада да ће доктор, који је у протеклом рату у Српској у ратној болници "Жица" у Блажују спасио хиљаде живота, брзо оздравити.
Недељко Чубриловић - Фото: Сенссервис
Недељко ЧубриловићФото: Сенссервис

Чубриловић је истакао да га је веома потресла вијест о здравственом стању доктора Лазића, који је руководилац Ургентног центра у Нишу.

Он је подсјетио да је Лазић у Републику Српску добровољно дошао у септембру 1992. у ратну болницу "Коран" да помогне својим знањем и искуством када је у Републици Српској било најтеже.

- Као шеф хируршке екипе у октобру је отишао на Илиџу, у болницу 'Жица', једину болницу на првој линији фронта. Као врстан хирург, радио је сам више од двије године на подручју које је у том времену обухватало око сто хиљада становника - подсјетио је Чубриловић у писаној изјави.

Он је рекао да је веома драгоцјена истина о дешавањима у протеклом рату објављена у "Дневнику ратног хирурга", који је у болници "Жица" водио доктор Лазић.

Чубриловић је нагласио да је Република Српска захвална доктору Миодрагу Лазићу за све што је учинио у спасавању људских живота, те да му никада неће заборавити то да је оставио своју породицу, град и комодитет да би био у Републици Српској када је овдје било најтеже.

- Искрено смо забринути вијешћу о здравственом стању доктора Лазића и желимо да поручимо породици Лазић да је цијела Република Српска уз њих, да ишчекујемо вијести о оздрављењу, и да се молимо за брз опоравак изузетног човјека и љекара који је спасио хиљаде живота цивила и припадника Војске Републике Српске - рекао је Чубриловић.

Он је додао да је данас контактирао љекаре у Клиничком центру Ниш са којима је разговарао здравственом стању Лазића и замолио их да му пренесу поздраве и жеље за брзо оздрављење из Републике Српске, која никада неће заборавити херојско дјело свог хирурга.