latinica  ћирилица
08/04/2020 |  11:31 ⇒ 11:38 | Аутор: СРНА

Повремене дуге колоне теретних возила

На граничним прелазима у БиХ повремено се стварају дуге колоне теретних возила, због формирања конвоја у Хрватској, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
ГП Градишка (фото:ams-rs) -
ГП Градишка (фото:ams-rs)

Србија је затворила граничне прелазе према БиХ, осим за робни саобраћај на граничним прелазима Каракај, Вардиште и Рача.

Привремено су затворени гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе са боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ, без задржавања.

Хрватска и Црна Гора су затвориле граничне прелазе према БиХ, а улазак у те земље је дозвољен само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе Клобук.

Ауто-мото савез Републике Српске, заједно са својих 49 ауто-мото друштава, захваљује возачима камиона, који упркос опасности од вируса корона, максимално стрпљиво и уредно превозе робу и снабдијевају тржиште Српске и БиХ прехрамбеним, медицинским и осталим производима.

Из овог савеза позивају становнике Републике Српске да прате упутства Владе Републике Српске, надлежних здравствених установа и локалних заједница и да не крећу на пут без пријеке потребе.