latinica  ћирилица
07/04/2020 |  18:07 | Аутор: СРНА

Ајдиновић: Издата 23.164 рјешења о изолацији

Директор Федералне управе за инспекцијске послове Анис Ајдиновић саопштио је данас да су федерални инспектори на граничним прелазима у Федерацији БиХ /ФБиХ/ издали 23.164 рјешења о четрнаестодневној изолацији.

Ајдиновић је конференцији за новинаре у Сарајеву рекао да је мјерама и надзорима обухваћено укупно 2.719 лица - држављана БиХ са пребивалиштем у Републици Српској, који су у БиХ ушли преко граничних прелаза који се налазе на територији ФБиХ.

- Исто је учињено и за 275 лица, држављана БиХ са пребивалиштем на подручју Брчко дистрикта, за које су подаци достављени Инспекторату Брчко дистрикта - рекао је Ајдиновић.

Он је навео да данас истичу мјере за 441 рјешење о изолацији која су издали федерални санитарни инспектори, а закључно са јучерашњим даном је за 14.894 лица истекао период обавезне изолације у трајању од 14 дана.

Ајдиновић је нагласио да кантонални полицијски органи свакодневно контролишу лица којима су федерални санитарни инспектори издали рјешења о стављању под здравствени надзор/обавезну изолацију, те је у том смислу Федералној управи за инспекцијске послове до сад достављено укупно 398 збирних службених забиљешки о непоштовању изречених мјера, а против 64 лица биће покренути прекршајни поступци.

Везано за контролу формирања и кретања цијена у ФБиХ, Ајдиновић је рекао да су на подручју Кантона Сарајево и Тузланског кантона до сада укупно извршена 162 инспекцијска надзора, те 155 контролних надзора у апотекама и другим продајним објектима.

- Утврђена су 163 прекршаја, што подразумијева издавање 163 прекршајна налога у износу од 261.350 КМ. Код 155 субјекта надзора нису утврђене неправилности у пословању, односно утврђено је да пријаве грађана нису биле утемељене - рекао је Ајдиновић.